Scheidingen-Rotterdam.nl

Informatie en advies over echtscheidingen  voor Rotterdam en omstreken
Home Home | Divorce in Rotterdam

Als u met een echtscheiding te maken krijgt is het belangrijk dat u zich laat bijstaan door een specialist op echtscheidingsgebied, gezien de gevolgen nog op lange termijn voelbaar zullen zijn is het te adviseren altijd voor een specialist te kiezen die voor u het hoogst haalbare eruit haalt. Dus ga voor kwaliteit  en niet voor kwantiteit! »»

 Als je relatie of huwelijk niet meer goed gaat, ga je de vraag stellen: Scheiden of blijven? Deze keuze is vaak heel moeilijk. Elke relatie kent immers ups en downs. Hoe kan je weten dat het niet meer goed komt? Wat is beter voor jou, je kinderen en je partner? Kan het weer goed komen, en hoe groot is die kans? »»

Hier vind u alle informatie over alles wat met echtscheidingen te maken heeft.

Een echtscheiding mediator is een bemiddelaar die u kan helpen bij een echtscheiding. Een echtscheiding is vaak een erg lastige periode waarbij alle hulp welkom is.  De mediator en/of bemiddelaar kiest geen partij, maar blijft onafhankelijk en neutraal. »»

Een notaris kan u op verschillende manieren van dienst zijn als het gaat om echtscheidingen en uit elkaar gaan. Bij het ontbinden van een samenlevings- contract tot het daadwerkelijk afhandelen van een totale echtscheidingsprocedure door een gespecialiseerde echtscheidingsnotaris. »»

 De kindercoach biedt zowel ouders als kinderen hulp bij praktische vragen, zoals wat er komt kijken bij een verhuizing, het verdelen van de spullen tussen twee huizen en de overstap naar een andere school. Daarnaast helpt de coach vooral ook bij het omgaan met de soms heftige emoties die een scheiding oproept. »»

Bij een echtscheiding moeten in relatief korte tijd een groot aantal financiële en fiscale beslissingen worden genomen. Het advies van een deskundige financieel adviseur is dan meer dan welkom. »»

Echtscheidingsmediator Rotterdam Notaris en echtscheiding Relatietherapie en echtscheiding Relatietherapie en echtscheiding Financieel advies en echtscheiding

Echtscheidingadvocaat

Een echtscheidingsadvocaat helpt onder andere bij de juridische kant van uw scheiding. Een goede echtscheidingsadvocaat is goud waard bij een echtscheiding. Juridisch komt er wel het één en ander kijken bij een breuk in een echtverbintenis. Afspraken over de alimentatie, de voorlopige voorzieningen, de regeling met de kinderen, de pensioenafspraken, de afspraken over het huis en de boedelverdeling zijn allemaal zaken die formeel geregeld moeten worden. De echtscheidingsadvocaat is iemand die als professional kan helpen bij alle formele zaken die bij een scheiding om de hoek komen kijken.


Let op! Er zijn ook echtscheidingsadvocaten die zijn opgeleid tot echtscheidingsmediators. Deze onderscheiden zich door hun grote kennis van juridische, financiële en fiscale aspecten van het familierecht. U bent hier verzekerd van een expert die de wet kent en op de hoogte is van de meest recente uitspraken van de rechters. Maar is ook iemand die thuis is in de emotionele kant van een scheidingsproces.


Hoe vind ik een goede echtscheidingsadvocaat om mijn belangen te behartigen?

Een goede echtscheidingsadvocaat in de regio Rotterdam vinden is niet eenvoudig. Er zijn veel juridische dienstverleners en financieel adviseurs die ook mensen in een scheiding bijstaan. Deze adviseurs doen het er min of meer bij. Advocaten zijn gespecialiseerd in de juridische gang van zaken en hebben veel meer toegevoegde ervaring. Dit soort advocaten doen veel echtscheidingen en hebben daardoor veel ervaringen in en kennis van de juridische kant van de scheiding. Advocaten kunnen rechtszaken voeren en weten waar ze en hoe ze uw recht kunnen halen. U dient dan ook enige tijd te steken in het vinden van een goede echtscheidingadvocaat. Belangrijke criteria zijn dan ook of de advocaat gespecialiseerd is in personen en familierecht en of deze advocaat veel echtscheiding zaken doet. Ervaringen van anderen kunnen u goed helpen op welk adres voor juridische bijstand bij een scheiding aan te kloppen.


Op zoek naar een gratis pro-deo echtscheidingsadvocaat voor uw scheiding?

De hulp van een advocaat kost geld en is niet gratis (pro deo). Als uw inkomen laag is dan kunt u in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Als u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand, betaalt u aan de advocaat eenmalig een eigen bijdrage afhankelijk van uw inkomen. U krijgt dan zogezegd een echtscheidingsadvocaat toegevoegd. Hiertoe dient een verzoek bij de Raad voor de Rechtsbijstand ingediend te worden. Dit zal uw advocaat voor u doen. In principe kunt u elke advocaat vragen u bij te staan.


Eerste bezoek bij de advocaat die uw echtscheiding gaat behandelen

Tijdens uw eerste kennismaking op het adres van uw echtscheidingsadvocaat kunt u meestal zonder kosten een half uur met uw uitgekozen advocaat een kennismakingsgesprek voeren. Dit kennismakingsgesprek met uw echtscheidingsadvocaat is gratis en u bent daarna tot niets verplicht. Het is handig als u dit gesprek thuis voorbereidt en enkele vragen op papier zet. Tijdens het gesprek moet u zich afvragen of dit de persoon is waar u vertrouwen in heeft om uw scheiding te behandelen. Omdat u op uw advocaat moet vertrouwen en, niet in de laatste plaats, omdat uw echtscheidingsadvocaat u geld gaat kosten, is het belangrijk dat u na het kennismakingsgesprek een goed gevoel overhoudt. Twijfelt u of u het goede adres gevonden heeft, maakt u dan gerust nog een afspraak met een andere echtscheidingsadvocaat.


Een goede scheidingsadvocaat speelt een belangrijke rol de scheiding.


Neem nu vrijblijvend contact op met een Echtscheidingsadvocaat

Advocaten en echtscheiding

Vragen?

Stel uw vraag

Beschrijf duidelijk uw situatie en ontvang gratis antwoord op uw vraag.  

»»

Stel uw vraag # Contact met een echtscheidingsadvocaat in Rotterdam opnemen