Scheidingen-Rotterdam.nl

Informatie en advies over echtscheidingen  voor Rotterdam en omstreken
Home Home | Divorce in Rotterdam

Als u met een echtscheiding te maken krijgt is het belangrijk dat u zich laat bijstaan door een specialist op echtscheidingsgebied, gezien de gevolgen nog op lange termijn voelbaar zullen zijn is het te adviseren altijd voor een specialist te kiezen die voor u het hoogst haalbare eruit haalt. Dus ga voor kwaliteit  en niet voor kwantiteit! »»

 Als je relatie of huwelijk niet meer goed gaat, ga je de vraag stellen: Scheiden of blijven? Deze keuze is vaak heel moeilijk. Elke relatie kent immers ups en downs. Hoe kan je weten dat het niet meer goed komt? Wat is beter voor jou, je kinderen en je partner? Kan het weer goed komen, en hoe groot is die kans? »»

Hier vind u alle informatie over alles wat met echtscheidingen te maken heeft.

Een echtscheiding mediator is een bemiddelaar die u kan helpen bij een echtscheiding. Een echtscheiding is vaak een erg lastige periode waarbij alle hulp welkom is.  De mediator en/of bemiddelaar kiest geen partij, maar blijft onafhankelijk en neutraal. »»

Een notaris kan u op verschillende manieren van dienst zijn als het gaat om echtscheidingen en uit elkaar gaan. Bij het ontbinden van een samenlevings- contract tot het daadwerkelijk afhandelen van een totale echtscheidingsprocedure door een gespecialiseerde echtscheidingsnotaris. »»

 De kindercoach biedt zowel ouders als kinderen hulp bij praktische vragen, zoals wat er komt kijken bij een verhuizing, het verdelen van de spullen tussen twee huizen en de overstap naar een andere school. Daarnaast helpt de coach vooral ook bij het omgaan met de soms heftige emoties die een scheiding oproept. »»

Bij een echtscheiding moeten in relatief korte tijd een groot aantal financiële en fiscale beslissingen worden genomen. Het advies van een deskundige financieel adviseur is dan meer dan welkom. »»

Echtscheidingsmediator Rotterdam Notaris en echtscheiding Kindercoach en echtscheiding Relatietherapie en echtscheiding Financieel advies en echtscheiding

Vermogen en schulden

Eigen bedrijf

Wanneer je gaat scheiden loop je altijd tegen zaken aan die goed geregeld moeten worden. Zaken waar je normaal gesproken niet over na hoeft te denken. En net nu je in een wirwar van emoties zit, krijg je te maken met alimentatie, de verdeling van de inboedel en een eventueel ouderschapsplan. Heeft één van jullie beiden een eigen bedrijf, dan speelt er nog meer mee. Wat gebeurt er met het bedrijf? Moet het bedrijf ook verdeeld worden?


Ook al kun je goed met elkaar overleggen, scheiden blijft lastig.

Voorkom een vechtscheiding! Omdat er een onderneming bij betrokken is, zitten er bij jullie veel haken en ogen aan het scheiden. Toch moet je er samen uitkomen. Gun je elkaar helemaal niets, dan wordt het een hele lange procedure.


De Werkgroep Alimentatienormen heeft voor het berekenen van de draagkracht van ondernemers richtlijnen opgesteld. Hierin is een aantal richtlijnen opgenomen die rechters hanteren bij het beantwoorden van deze vraag. Klik hier voor de richtlijnen.


Vanaf 1 januari 2012 is de Wet aanpassing gemeenschap van goederen van kracht, lees de belangrijkste wijzigingen!

Eigen bedrijf, wat speelt er nog meer mee?

Vragen?

Stel uw vraag

Beschrijf duidelijk uw situatie en ontvang gratis antwoord op uw vraag.  

»»

Stel uw vraag Vermogen, hoe gaan we vermogen verdelen? # Vermogen