Scheidingen-Rotterdam.nl

Informatie en advies over echtscheidingen  voor Rotterdam en omstreken
Home Home | Divorce in Rotterdam

Als u met een echtscheiding te maken krijgt is het belangrijk dat u zich laat bijstaan door een specialist op echtscheidingsgebied, gezien de gevolgen nog op lange termijn voelbaar zullen zijn is het te adviseren altijd voor een specialist te kiezen die voor u het hoogst haalbare eruit haalt. Dus ga voor kwaliteit  en niet voor kwantiteit! »»

 Als je relatie of huwelijk niet meer goed gaat, ga je de vraag stellen: Scheiden of blijven? Deze keuze is vaak heel moeilijk. Elke relatie kent immers ups en downs. Hoe kan je weten dat het niet meer goed komt? Wat is beter voor jou, je kinderen en je partner? Kan het weer goed komen, en hoe groot is die kans? »»

Hier vind u alle informatie over alles wat met echtscheidingen te maken heeft.

Een echtscheiding mediator is een bemiddelaar die u kan helpen bij een echtscheiding. Een echtscheiding is vaak een erg lastige periode waarbij alle hulp welkom is.  De mediator en/of bemiddelaar kiest geen partij, maar blijft onafhankelijk en neutraal. »»

Een notaris kan u op verschillende manieren van dienst zijn als het gaat om echtscheidingen en uit elkaar gaan. Bij het ontbinden van een samenlevings- contract tot het daadwerkelijk afhandelen van een totale echtscheidingsprocedure door een gespecialiseerde echtscheidingsnotaris. »»

 De kindercoach biedt zowel ouders als kinderen hulp bij praktische vragen, zoals wat er komt kijken bij een verhuizing, het verdelen van de spullen tussen twee huizen en de overstap naar een andere school. Daarnaast helpt de coach vooral ook bij het omgaan met de soms heftige emoties die een scheiding oproept. »»

Bij een echtscheiding moeten in relatief korte tijd een groot aantal financiële en fiscale beslissingen worden genomen. Het advies van een deskundige financieel adviseur is dan meer dan welkom. »»

Echtscheidingsmediator Rotterdam Notaris en echtscheiding Kindercoach en echtscheiding Relatietherapie en echtscheiding Financieel advies en echtscheiding

Financieel advies en echtscheiding

Ook zonder eindeloze discussies over de verdeling van het gezamenlijk eigendom is een echtscheiding al pijnlijk genoeg. Als u de beslissing eenmaal hebt genomen om uit elkaar te gaan is het daarom goed u onafhankelijk te laten adviseren over de financiële afwikkeling. Een financieel adviseur kan u hierin bijstaan. Hij kan er bovendien voor zorgen dat beide partners met een gezonde financiële basis een nieuwe toekomst beginnen. In de loop van een huwelijk bouwt u veel gezamenlijk bezit op. En dan gaat het natuurlijk om méér dan de inboedel van uw woning. De woning zélf, bijvoorbeeld. Moet u verkopen of kan één van de partners de ander uitkopen? Hoe wordt de resterende schuld of overwaarde verdeeld? Ook pensioenverzekeringen en lijfrentepolissen vormen gezamenlijk bezit. Een financieel adviseur kan het voor u ‘ontrafelen’. Zodat u beiden krijgt waar u recht op hebt. Ná de scheiding zullen beide partners op een zo prettig mogelijke manier verder moeten. Ook dan kan een financieel adviseur u goed op weg helpen. Bijvoorbeeld met een nieuwe hypotheek of lening. En een aangepast pakket verzekeringen. Of met uw belastingaangifte. Zo krijgt u in een moeilijke periode op financieel gebied alle hulp die u kunt gebruiken.


Als mensen gaan scheiden, een geregistreerd partnerschap ontbinden of een samenleving verbreken is dit een moeilijke beslissing, die vaak ingrijpende financiële consequenties met zich mee brengt. De bestaande gezamenlijke financiële situatie wordt volledig opengebroken en verdeeld. De keuzes die u maakt bij de verdeling hebben invloed op uw persoonlijke mogelijkheden in de toekomst. In een relatief korte tijd moet een groot aantal financiële en fiscale beslissingen worden genomen. Een onverwachte belastingaanslag na de scheiding of problemen bij de verdeling van de gezamenlijke woning kunnen tot conflicten leiden. Daarnaast komt ook de zorg voor kinderen vaak in het gedrang door onjuist financieel advies.


Wat doet een financieel adviseur bij echtscheidingen?

Een deskundig advies kan financiële problemen voorkomen. Hij inventariseert eerst uw wensen en belangen en zal daar een voor beide partijen acceptabele invulling aan geven. Uw financieel echtscheidingsadviseur in de regio Rotterdam verzorgt onder andere:

• Bepaling en verdeling van uw vermogen.

• Het maken van een alimentatieberekening.

• Het opstellen van een convenant.

• Het bepalen of één van beide partijen in de oude woning kan blijven wonen.

• Het adviseren over (nieuwe) huisvesting van één of beide partijen.

• Het door een notaris laten opstellen van een akte van verdeling, aanpassen van een eventueel testament etc.

• Het door een advocaat laten indienen van uw echtscheidingsverzoek bij de rechtbank tegen vaste kosten.


Uiteraard kunt u bij een financieel adviseur ook terecht voor een second opinion. Mocht u elders een advies hebben ontvangen waarover u nog vragen heeft of zich afvraagt of dit in uw situatie de beste oplossing is, aarzel dan niet contact met een financieel adviseur op te nemen.


Wat zijn de voordelen van het inschakelen van een gespecialiseerde financieel adviseur?

Als partners legt u vast wat u overeengekomen bent. Het voordeel is dat beiden achter het besluit staat. Als u een scheiding regelt waarbij u recht tegenover elkaar staat, bepaalt de rechter. Bovendien blijft u op deze manier met uw partner overleggen. Door gezamenlijk te overleggen is de kans op ontwrichting van de totale relatie klein.  Het verloop van de scheiding is op deze manier bijna altijd sneller dan wanneer de rechter de uitkomsten bepaalt. Door overleg met de financieel adviseur gaan de partners vaak uit elkaar met berusting. Dit komt alle betrokkenen ten goede, zowel de partners als kinderen. U bespaart daarnaast direct op de kosten.


Neem nu vrijblijvend contact op met een financieel adviseur

Financieel adviseur

Vragen?

Stel uw vraag

Beschrijf duidelijk uw situatie en ontvang gratis antwoord op uw vraag.  

»»

Stel uw vraag # Contact met financieel adviseur opnemen