Scheidingen-Rotterdam.nl

Informatie en advies over echtscheidingen  voor Rotterdam en omstreken
Home Home | Divorce in Rotterdam

Als u met een echtscheiding te maken krijgt is het belangrijk dat u zich laat bijstaan door een specialist op echtscheidingsgebied, gezien de gevolgen nog op lange termijn voelbaar zullen zijn is het te adviseren altijd voor een specialist te kiezen die voor u het hoogst haalbare eruit haalt. Dus ga voor kwaliteit  en niet voor kwantiteit!

Financiën en Fiscaliteiten

Scheiden en belasting

Voor de Belastingdienst ben je gescheiden vanaf het moment dat je niet meer bij elkaar woont. Het maakt dan niet uit dat de echtscheiding nog niet officieel is. Als je gescheiden bent, heb je geen fiscaal partnerschap meer en dus geen gemeenschappelijke inkomsten en aftrekposten. Jij en je partner moeten dan ieder afzonderlijk belastingaangifte doen. Je kunt er ook voor kiezen om in het jaar van de scheiding nog wel fiscale partners te zijn. Dit is in sommige gevallen voordeliger. Vraag je financieel adviseur om advies.

Aftrekposten

In het algemeen kun je ervan uitgaan dat kosten die je moet maken voor het verkrijgen van een inkomen (bijvoorbeeld alimentatie), aftrekbaar zijn voor de belasting.

Welke kosten zijn niet aftrekbaar?

De kosten van de echtscheidingsprocedure op zich zijn niet aftrekbaar. Kosten die verbonden zijn aan het betalen of herzien van een alimentatieplicht, mag de alimentatiebetaler ook niet opgeven als aftrekpost. En stel dat je ex-partner zich verweert tegen een alimentatieplicht, dan zijn de kosten daarvan niet aftrekbaar. Ontvang je partneralimentatie, dan wordt dat gezien als inkomen en daar moet je dus belasting over betalen.Veel gestelde vragen

Hoofdonderwerpen

Echtscheiding informatie

Kinderalimentatie wordt door de Belastingdienst niet als inkomen gezien. Kosten die jij maakt om kinderalimentatie te verkrijgen, zijn dus niet aftrekbaar. Ontvang je als ouder kinderalimentatie, dan hoeft je daar geen belasting over te betalen.


Meer onderwerpen Financien en Fiscaliteiten:

1) Welke kosten zijn wel aftrekbaar?

2) Heffingskortingen

3) Voorlopige aanslag

4) Scheiden en de huurwoning

5) Scheiden en de koopwoning

6) Woning en alimentatie

7) Eigenwoningreserve

8) Kinderbijslag

9) Kind gebonden budget

10) Kinderopvang toeslag


11) Bijstandsuitkering

12) Zorgtoeslag en huurtoeslag

13) Tegemoetkoming ouders

14) Pensioen

 Als je relatie of huwelijk niet meer goed gaat, ga je de vraag stellen: Scheiden of blijven? Deze keuze is vaak heel moeilijk. Elke relatie kent immers ups en downs. Hoe kan je weten dat het niet meer goed komt? Wat is beter voor jou, je kinderen en je partner? Kan het weer goed komen, en hoe groot is die kans?

Hier vind u alle informatie over alles wat met echtscheidingen te maken heeft.

Een echtscheiding mediator is een bemiddelaar die u kan helpen bij een echtscheiding. Een echtscheiding is vaak een erg lastige periode waarbij alle hulp welkom is.  De mediator en/of bemiddelaar kiest geen partij, maar blijft onafhankelijk en neutraal.

Een notaris kan u op verschillende manieren van dienst zijn als het gaat om echtscheidingen en uit elkaar gaan. Bij het ontbinden van een samenlevings- contract tot het daadwerkelijk afhandelen van een totale echtscheidingsprocedure door een gespecialiseerde echtscheidingsnotaris.

 De kindercoach biedt zowel ouders als kinderen hulp bij praktische vragen, zoals wat er komt kijken bij een verhuizing, het verdelen van de spullen tussen twee huizen en de overstap naar een andere school. Daarnaast helpt de coach vooral ook bij het omgaan met de soms heftige emoties die een scheiding oproept.

Bij een echtscheiding moeten in relatief korte tijd een groot aantal financiële en fiscale beslissingen worden genomen. Het advies van een deskundige financieel adviseur is dan meer dan welkom.

Echtscheidingsmediator Rotterdam Notaris en echtscheiding Kindercoach en echtscheiding Relatietherapie en echtscheiding Financieel advies en echtscheiding

Vragen?

Stel uw vraag

Beschrijf duidelijk uw situatie en ontvang gratis antwoord op uw vraag.  

# Financien en fiscaliteiten