Scheidingen-Rotterdam.nl

Informatie en advies over echtscheidingen  voor Rotterdam en omstreken
Home Home | Divorce in Rotterdam

Als u met een echtscheiding te maken krijgt is het belangrijk dat u zich laat bijstaan door een specialist op echtscheidingsgebied, gezien de gevolgen nog op lange termijn voelbaar zullen zijn is het te adviseren altijd voor een specialist te kiezen die voor u het hoogst haalbare eruit haalt. Dus ga voor kwaliteit  en niet voor kwantiteit! »»

 Als je relatie of huwelijk niet meer goed gaat, ga je de vraag stellen: Scheiden of blijven? Deze keuze is vaak heel moeilijk. Elke relatie kent immers ups en downs. Hoe kan je weten dat het niet meer goed komt? Wat is beter voor jou, je kinderen en je partner? Kan het weer goed komen, en hoe groot is die kans? »»

Hier vind u alle informatie over alles wat met echtscheidingen te maken heeft.

Een echtscheiding mediator is een bemiddelaar die u kan helpen bij een echtscheiding. Een echtscheiding is vaak een erg lastige periode waarbij alle hulp welkom is.  De mediator en/of bemiddelaar kiest geen partij, maar blijft onafhankelijk en neutraal. »»

Een notaris kan u op verschillende manieren van dienst zijn als het gaat om echtscheidingen en uit elkaar gaan. Bij het ontbinden van een samenlevings- contract tot het daadwerkelijk afhandelen van een totale echtscheidingsprocedure door een gespecialiseerde echtscheidingsnotaris. »»

 De kindercoach biedt zowel ouders als kinderen hulp bij praktische vragen, zoals wat er komt kijken bij een verhuizing, het verdelen van de spullen tussen twee huizen en de overstap naar een andere school. Daarnaast helpt de coach vooral ook bij het omgaan met de soms heftige emoties die een scheiding oproept. »»

Bij een echtscheiding moeten in relatief korte tijd een groot aantal financiële en fiscale beslissingen worden genomen. Het advies van een deskundige financieel adviseur is dan meer dan welkom. »»

Echtscheidingsmediator Rotterdam Notaris en echtscheiding Kindercoach en echtscheiding Relatietherapie en echtscheiding Financieel advies en echtscheiding

Scheidingsprocedure

Hoe lang duurt een echtscheiding?

Meestal duurt een echtscheiding met dezelfde advocaat, mediator of notaris tussen 6 tot 10 weken. U bepaalt in hoge mate zelf hoe lang het zal duren, afhankelijk van de samenwerking tussen u beiden en de bereidheid om tot oplossingen te komen. Mediation kan ook een positieve invloed op de doorlooptijd hebben.

Scheiden via 2 advocaten (op tegenspraak) duurt meestal veel langer. Vaak is dan de doorlooptijd veel langer met bovendien als bijkomend nadeel dat de kosten ook op kunnen lopen.


Waarom een vlotte echtscheiding?

De emotionele verwerking van psychisch leed ten gevolge van een echtscheiding start meestal pas nadat de echtscheiding een feit is. Een slepend echtscheidingsproces stelt deze verwerking uit. Om deze reden wordt altijd gewerkt naar een gezamenlijke duurzame oplossing tussen de aanstaande ex-partners. Mediation kan hierbij heel nuttig zijn. Doordat u via mediation met elkaar in gesprek blijft tijdens de scheiding, kan de procedure sneller verlopen.


Een echtscheidingsconvenant kan zonodig binnen een paar dagen worden opgesteld, zonder afbreuk te doen aan eisen van zorgvuldigheid en kwaliteit. Nadat u de stukken heeft ondertekend, is het nog slechts wachten op de formele afronding via de rechtbank en inschrijving van de scheiding bij de gemeente.


Kan ik ook versneld scheiden?

Jazeker. Er is een versnelde behandeling van uw echtscheiding mogelijk via de rechtbank. Voorwaarde is dan wel dat u kunt aantonen dat u meer haast heeft met de scheiding dan anderen die verkeren in dezelfde situatie. Lukt het om dat aantoonbaar te maken, dan kan vaak binnen twee weken de echtscheiding worden uitgesproken.


Voorbeeld van versneld scheiden

Een spoedbehandeling voor snel scheiden is bijvoorbeeld mogelijk als u in gemeenschap van goederen bent gehuwd en één van u beiden een nieuw huis heeft aangekocht. Deze woning kan pas na de scheiding worden geleverd. Anders zou deze nieuwe woning op uw beider naam moeten worden gesteld en dat is juist niet de bedoeling is als u wilt scheiden.

Hoe lang duurt een echtscheiding regelen?.

Vragen?

Stel uw vraag

Beschrijf duidelijk uw situatie en ontvang gratis antwoord op uw vraag.  

»»

Stel uw vraag Welke zaken moet ik verzamelen voor een echtscheiding? # Scheidingsprocedure