Scheidingen-Rotterdam.nl

Informatie en advies over echtscheidingen  voor Rotterdam en omstreken
Home Home | Divorce in Rotterdam

Als u met een echtscheiding te maken krijgt is het belangrijk dat u zich laat bijstaan door een specialist op echtscheidingsgebied, gezien de gevolgen nog op lange termijn voelbaar zullen zijn is het te adviseren altijd voor een specialist te kiezen die voor u het hoogst haalbare eruit haalt. Dus ga voor kwaliteit  en niet voor kwantiteit! »»

 Als je relatie of huwelijk niet meer goed gaat, ga je de vraag stellen: Scheiden of blijven? Deze keuze is vaak heel moeilijk. Elke relatie kent immers ups en downs. Hoe kan je weten dat het niet meer goed komt? Wat is beter voor jou, je kinderen en je partner? Kan het weer goed komen, en hoe groot is die kans? »»

Hier vind u alle informatie over alles wat met echtscheidingen te maken heeft.

Een echtscheiding mediator is een bemiddelaar die u kan helpen bij een echtscheiding. Een echtscheiding is vaak een erg lastige periode waarbij alle hulp welkom is.  De mediator en/of bemiddelaar kiest geen partij, maar blijft onafhankelijk en neutraal. »»

Een notaris kan u op verschillende manieren van dienst zijn als het gaat om echtscheidingen en uit elkaar gaan. Bij het ontbinden van een samenlevings- contract tot het daadwerkelijk afhandelen van een totale echtscheidingsprocedure door een gespecialiseerde echtscheidingsnotaris. »»

 De kindercoach biedt zowel ouders als kinderen hulp bij praktische vragen, zoals wat er komt kijken bij een verhuizing, het verdelen van de spullen tussen twee huizen en de overstap naar een andere school. Daarnaast helpt de coach vooral ook bij het omgaan met de soms heftige emoties die een scheiding oproept. »»

Bij een echtscheiding moeten in relatief korte tijd een groot aantal financiële en fiscale beslissingen worden genomen. Het advies van een deskundige financieel adviseur is dan meer dan welkom. »»

Echtscheidingsmediator Rotterdam Notaris en echtscheiding Kindercoach en echtscheiding Kindercoach en echtscheiding Financieel advies en echtscheiding

Alimentatie

Maximale alimentatieduur

Heb je met je ex niet afgesproken hoe lang er partneralimentatie moet worden betaald na jullie echtscheiding? En heeft de rechter ook geen alimentatieduur vastgesteld? Dan gelden voor jullie de wettelijke regels voor de duur van de alimentatieplicht.

De wettelijke regels gelden ook als jullie je geregistreerd partnerschap via de rechter beëindigen. Als jullie geregistreerd partnerschap buiten de rechter om eindigt, moeten jullie zelf afspraken maken over de alimentatieduur.


Hoe lang duurt de alimentatieplicht?

Als je gescheiden bent na 1 juli 1994, dan gelden de volgende wettelijke termijnen van de alimentatieduur: Een periode van twaalf jaar als er sprake is van een huwelijk met kinderen of een huwelijk zonder kinderen dat langer dan vijf jaar heeft geduurd.

Een periode van maximaal vijf jaar als het huwelijk niet langer dan vijf jaar heeft geduurd en jullie geen kinderen hebben. De alimentatieduur is dan net zo lang als de duur van het huwelijk. De termijn gaat in op de dag dat je scheiding wordt opgenomen in de burgerlijke stand van de gemeente.


Alimentatieduur verlengen

Als je de alimentatieduur wilt verlengen, moet je een aanvraag indienen bij de rechter. Dat moet je doen binnen drie maanden nadat de alimentatieplicht is afgelopen. Je moet wel kunnen aantonen dat het voor jou zeer onredelijk is als de alimentatie stopt.


Partneralimentatie en nieuwe partner

Als jij partneralimentatie betaalt en je ex gaat met iemand anders duurzaam samenwonen of trouwen, dan ben je niet meer verplicht partneralimentatie aan je ex te betalen.


Als je vindt dat je geen partneralimenatie meer hoeft te betalen of als je het alimentatiebedrag wil laten verlagen, dan zul je de hulp van een advocaat moeten inschakelen. Vraag ons om advies. Wij vertellen je of de baten opwegen tegen de kosten.


Levenslange alimentatieduur

Er zit geen maximum aan de alimentatieverplichting als jullie gescheiden zijn voor 1 juli 1994. Tenzij jij en je ex-partner natuurlijk een termijn hebben afgesproken. Hebben jullie niets afgesproken? Dan duurt de alimentatieverplichting levenslang.


Als de alimentatieverplichting langer dan vijftien jaar loopt, kun je de rechter vragen de alimentatieplicht op te heffen. De rechter heft de alimentatieplicht niet op als stopzetting te ingrijpend is voor de alimentatiegerechtigde.


  

 

Hoe lang moet ik alimentatie betalen?.

Vragen?

Stel uw vraag

Beschrijf duidelijk uw situatie en ontvang gratis antwoord op uw vraag.  

»»

Stel uw vraag De hoogte van de alimentatie? # Alimentatie