Scheidingen-Rotterdam.nl

Informatie en advies over echtscheidingen  voor Rotterdam en omstreken
Home Home | Divorce in Rotterdam

Als u met een echtscheiding te maken krijgt is het belangrijk dat u zich laat bijstaan door een specialist op echtscheidingsgebied, gezien de gevolgen nog op lange termijn voelbaar zullen zijn is het te adviseren altijd voor een specialist te kiezen die voor u het hoogst haalbare eruit haalt. Dus ga voor kwaliteit  en niet voor kwantiteit! »»

 Als je relatie of huwelijk niet meer goed gaat, ga je de vraag stellen: Scheiden of blijven? Deze keuze is vaak heel moeilijk. Elke relatie kent immers ups en downs. Hoe kan je weten dat het niet meer goed komt? Wat is beter voor jou, je kinderen en je partner? Kan het weer goed komen, en hoe groot is die kans? »»

Hier vind u alle informatie over alles wat met echtscheidingen te maken heeft.

Een echtscheiding mediator is een bemiddelaar die u kan helpen bij een echtscheiding. Een echtscheiding is vaak een erg lastige periode waarbij alle hulp welkom is.  De mediator en/of bemiddelaar kiest geen partij, maar blijft onafhankelijk en neutraal. »»

Een notaris kan u op verschillende manieren van dienst zijn als het gaat om echtscheidingen en uit elkaar gaan. Bij het ontbinden van een samenlevings- contract tot het daadwerkelijk afhandelen van een totale echtscheidingsprocedure door een gespecialiseerde echtscheidingsnotaris. »»

 De kindercoach biedt zowel ouders als kinderen hulp bij praktische vragen, zoals wat er komt kijken bij een verhuizing, het verdelen van de spullen tussen twee huizen en de overstap naar een andere school. Daarnaast helpt de coach vooral ook bij het omgaan met de soms heftige emoties die een scheiding oproept. »»

Bij een echtscheiding moeten in relatief korte tijd een groot aantal financiële en fiscale beslissingen worden genomen. Het advies van een deskundige financieel adviseur is dan meer dan welkom. »»

Echtscheidingsmediator Rotterdam Notaris en echtscheiding Kindercoach en echtscheiding Relatietherapie en echtscheiding Financieel advies en echtscheiding

Vermogen en schulden

Huurhuis

Wat gebeurt er met ons huurhuis?

Als je in een huurhuis woont, blijf je dat waarschijnlijk ook na de scheiding huren. Wie er dan blijft wonen, mag je zelf bepalen. Je hebt als je getrouwd bent allebei evenveel recht op de woning. Het maakt dan niet uit of je getrouwd bent in gemeenschap van goederen, op huwelijkse voorwaarden of een geregistreerd partnerschap bent aangegaan.


Hoofdhuurder of medehuurder

Als echtgeno(o)t(e) of geregistreerd partner ben je automatisch medehuurder. Het is daarbij niet van belang of je naam wel of niet onder het huurcontract staat. Wanneer je als medehuurder het huis toegewezen krijgt, word je hoofdhuurder. Het is wel verstandig om na de scheiding de tenaamstelling op het huurcontract aan te laten passen. Vraag dan ook meteen een technische inspectie aan, zodat je later niet voor vervelende verrassingen komt te staan.


Als je er samen niet uitkomt

Wie er blijft wonen, bepaal je in eerste instantie zelf. Kom je er samen niet uit, dan kun je het aan een rechter voorleggen. Als jij en je partner kinderen hebben, is er een grote kans dat de rechter het huis toewijst aan degene bij wie de kinderen meer dan de helft van de tijd wonen. Als jullie geen kinderen hebben, maakt de rechter een belangenafweging. Hij kijkt dan naar wat een eerlijke beslissing is. Voor de rechter maakt het niet uit of je een hoofdhuurder of een medehuurder bent.


Kom je er samen niet uit, maar willen jullie ook niet dat een rechter voor jullie bepaald? Schakel dan de hulp in van een echtscheidingsbemiddelaar.


Huurwoning en voorlopige voorziening

Om er zeker van te zijn dat je in het huurhuis kunt blijven wonen, kun je bij de rechter een voorlopige voorziening voor het gebruik van de woning aanvragen. Je ex-partner moet dan het huurhuis verlaten. De voorlopige voorziening eindigt zodra de scheiding definitief is. Het kan zo zijn, dat de rechter vervolgens besluit dat het redelijk is het huurhuis aan je ex-partner toe te wijzen. Je kunt dan om verlenging van de voorlopige voorziening vragen, zodat je niet meteen de woning hoeft te verlaten.


Via een verzoekschrift kun je bij de rechter een voorlopige voorziening aanvragen. Dit verzoekschrift staat los van het verzoek om echtscheiding en moet via een advocaat ingediend worden.

 Alleen bij onderstaande zaken is het mogelijk een voorlopige voorziening aan te vragen:

• de verdeling van opvoedings- en zorgtaken of de omgang met kinderen

• het gebruik van de woning en van gemeenschappelijke spullen

• vaststelling van voorlopige alimentatie


Urgentieverklaring

Stel, je mag niet in het huis blijven. Krijg je dan voorrang als je een nieuw huurhuis zoekt?

Nee, een scheiding is geen reden om urgentie aan te vragen. Je krijgt bij huurhuis en scheiden dus geen voorrang op andere woningzoekenden.

Huurwoning, hoofdbewoner of mede-huurder?

Vragen?

Stel uw vraag

Beschrijf duidelijk uw situatie en ontvang gratis antwoord op uw vraag.  

»»

Stel uw vraag Boedelverdeling, hoe pakken wij dit aan? # Vermogen