Scheidingen-Rotterdam.nl

Informatie en advies over echtscheidingen  voor Rotterdam en omstreken
Home Home | Divorce in Rotterdam

Als u met een echtscheiding te maken krijgt is het belangrijk dat u zich laat bijstaan door een specialist op echtscheidingsgebied, gezien de gevolgen nog op lange termijn voelbaar zullen zijn is het te adviseren altijd voor een specialist te kiezen die voor u het hoogst haalbare eruit haalt. Dus ga voor kwaliteit  en niet voor kwantiteit! »»

 Als je relatie of huwelijk niet meer goed gaat, ga je de vraag stellen: Scheiden of blijven? Deze keuze is vaak heel moeilijk. Elke relatie kent immers ups en downs. Hoe kan je weten dat het niet meer goed komt? Wat is beter voor jou, je kinderen en je partner? Kan het weer goed komen, en hoe groot is die kans? »»

Hier vind u alle informatie over alles wat met echtscheidingen te maken heeft.

Een echtscheiding mediator is een bemiddelaar die u kan helpen bij een echtscheiding. Een echtscheiding is vaak een erg lastige periode waarbij alle hulp welkom is.  De mediator en/of bemiddelaar kiest geen partij, maar blijft onafhankelijk en neutraal. »»

Een notaris kan u op verschillende manieren van dienst zijn als het gaat om echtscheidingen en uit elkaar gaan. Bij het ontbinden van een samenlevings- contract tot het daadwerkelijk afhandelen van een totale echtscheidingsprocedure door een gespecialiseerde echtscheidingsnotaris. »»

 De kindercoach biedt zowel ouders als kinderen hulp bij praktische vragen, zoals wat er komt kijken bij een verhuizing, het verdelen van de spullen tussen twee huizen en de overstap naar een andere school. Daarnaast helpt de coach vooral ook bij het omgaan met de soms heftige emoties die een scheiding oproept. »»

Bij een echtscheiding moeten in relatief korte tijd een groot aantal financiële en fiscale beslissingen worden genomen. Het advies van een deskundige financieel adviseur is dan meer dan welkom. »»

Echtscheidingsmediator Rotterdam Notaris en echtscheiding Kindercoach en echtscheiding Relatietherapie en echtscheiding Financieel advies en echtscheiding

Kindercoach en echtscheiding

Bij een echtscheiding wordt een huwelijk beëindigd. Alle juridische banden die de partners met elkaar hebben worden verbroken.

Tegenwoordig zijn er echter ook veel ouders die ervoor hebben gekozen om niet te trouwen. Maar ook dan kunnen zij gaan scheiden. Zo’n scheiding heeft verder dezelfde kenmerken als een (echt)scheiding.


In de meeste situaties gaat het voor de kinderen om een enorm ingrijpende gebeurtenis. Onderzoeken tonen aan dat kinderen vaak nadelige gevolgen ondervinden van een scheiding van hun ouders. Niet alleen op het moment dat ze nog kind zijn, maar ook op na een aantal jaren en zelfs tot op latere leeftijd.


De kindercoach biedt zowel ouders als kinderen hulp bij praktische vragen, zoals wat er komt kijken bij een verhuizing, het verdelen van de spullen tussen twee huizen en de overstap naar een andere school. Daarnaast helpt de coach vooral ook bij het omgaan met de soms heftige emoties die een scheiding oproept. Intense emoties als onzekerheid en angst, verdriet, en soms ook opluchting. Voor kinderen betekent een scheiding vaak verlies van het basisvertrouwen. Ze hebben de neiging zichzelf de schuld te geven.

De coach zorgt ervoor dat kinderen vragen kunnen stellen en hun gevoelens over de scheiding kunnen uiten.  


Ze luistert en vraagt of het de kinderen duidelijk is waarom de ouders gaan scheiden. Als het om pubers gaat, vinden vaak één of meerdere gesprekken met de ouders plaats, onder begeleiding van de coach. De kinderen komen alleen of samen met hun broers of zussen bij de coach of de coach komt bij hen in hun eigen omgeving. Ze sluit aan bij de belevingswereld van het kind en zorgt zo voor een laagdrempelige, respectvolle en veilige manier van communiceren. Vaak zijn de kinderen blij dat er iemand is die tijd heeft om naar hen te luisteren en waar zij met hun verhaal terecht kunnen. Vaak zijn ouders verrast over de dingen die aan de coach worden toevertrouwd, bijvoorbeeld verhalen over slecht slapen, schaamte en allerlei kleine en grote zorgen.


Soms is één gesprek voldoende, soms zijn meerdere gesprekken nodig. De kindercoach helpt kinderen om goed met de scheiding om te gaan, maar is geen therapeut. Van ieder gesprek wordt verslag gedaan aan de ouders. Ouders krijgen van de coach hulp bij hoe ze de kinderen vertellen dat ze gaan scheiden. De kindercoach adviseert ook over hoe ouders op een zo goed mogelijke manier samen ouders kunnen blijven en hoe ze een omgangsregeling vorm kunnen geven, waarbij rekening gehouden wordt met het belang en de eigen inbreng van de kinderen. De kindercoach zorgt bovendien voor begeleiding bij het opstellen van het ouderschapsplan. Neem via onderstaande link vrijblijvend contact op met een kindercoach in de regio Rotterdam.


Neem nu vrijblijvend contact op met een kindercoach

Kindercoaching

Vragen?

Stel uw vraag

Beschrijf duidelijk uw situatie en ontvang gratis antwoord op uw vraag.  

»»

Stel uw vraag Contact met kindercoach opnemen # Home