Scheidingen-Rotterdam.nl

Informatie en advies over echtscheidingen  voor Rotterdam en omstreken
Home Home | Divorce in Rotterdam

Als u met een echtscheiding te maken krijgt is het belangrijk dat u zich laat bijstaan door een specialist op echtscheidingsgebied, gezien de gevolgen nog op lange termijn voelbaar zullen zijn is het te adviseren altijd voor een specialist te kiezen die voor u het hoogst haalbare eruit haalt. Dus ga voor kwaliteit  en niet voor kwantiteit! »»

 Als je relatie of huwelijk niet meer goed gaat, ga je de vraag stellen: Scheiden of blijven? Deze keuze is vaak heel moeilijk. Elke relatie kent immers ups en downs. Hoe kan je weten dat het niet meer goed komt? Wat is beter voor jou, je kinderen en je partner? Kan het weer goed komen, en hoe groot is die kans? »»

Hier vind u alle informatie over alles wat met echtscheidingen te maken heeft.

Een echtscheiding mediator is een bemiddelaar die u kan helpen bij een echtscheiding. Een echtscheiding is vaak een erg lastige periode waarbij alle hulp welkom is.  De mediator en/of bemiddelaar kiest geen partij, maar blijft onafhankelijk en neutraal. »»

Een notaris kan u op verschillende manieren van dienst zijn als het gaat om echtscheidingen en uit elkaar gaan. Bij het ontbinden van een samenlevings- contract tot het daadwerkelijk afhandelen van een totale echtscheidingsprocedure door een gespecialiseerde echtscheidingsnotaris. »»

 De kindercoach biedt zowel ouders als kinderen hulp bij praktische vragen, zoals wat er komt kijken bij een verhuizing, het verdelen van de spullen tussen twee huizen en de overstap naar een andere school. Daarnaast helpt de coach vooral ook bij het omgaan met de soms heftige emoties die een scheiding oproept. »»

Bij een echtscheiding moeten in relatief korte tijd een groot aantal financiële en fiscale beslissingen worden genomen. Het advies van een deskundige financieel adviseur is dan meer dan welkom. »»

Echtscheidingsmediator Rotterdam Notaris en echtscheiding Kindercoach en echtscheiding Relatietherapie en echtscheiding Financieel advies en echtscheiding

Financieel

Kosten van een scheiding

Scheiden is niet gratis. Een advocaat, mediator of notaris kost geld en ook voor de uitspraak van een rechtbank moet je betalen. Het is natuurlijk mogelijk dat je daar niet genoeg geld voor hebt. Je kunt dan in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Dit wordt ook wel een toevoeging genoemd. De overheid betaalt dan een deel van de kosten van jouw scheiding. Als aan het begin van je scheiding onduidelijk is wat je financiële positie is, kun je een voorlopige toevoeging krijgen.


Bent u verzekerd voor rechtsbijstand?

Veel verzekeringen vergoeden de kosten voor mediation, aangesloten bij NMI of vFAS. De vergoeding kan oplopen tot €3000,--.


Wat kost een scheiding ongeveer?

De grootste kostenpost is je advocaat. Jij moet je eigen advocaat, mediator of notaris betalen en gemiddeld vragen zij 150 tot 200 euro per uur. Vaak kun je onderhandelen over het uurtarief. Als je scheiding niet al te ingewikkeld is, kun je misschien beter vooraf een vaste prijs afspreken. Die ligt meestal rond de 2500 euro. Hoe moeilijker de scheiding is, hoe meer uren de advocaat maakt. Op die manier kan een ingewikkelde scheiding zomaar tienduizenden euro's kosten.

Verder kost het bezoek aan de rechtbank ongeveer 190 euro, dat noem je griffierecht. Een deurwaardersexploot, een bezoekje van de deurwaarder aan je partner, kost 60 euro. Ten slotte kunnen daar nog de eventuele kosten van een notaris, een accountant of een therapeut bij komen.


Hoe houd ik de kosten zo laag mogelijk?

Het meeste geld ben je kwijt aan je advocaat, mediator of notaris dus daar kun je ook het meeste op bezuinigen. Gebruik hun niet om je verhaal kwijt te kunnen, daarvoor zijn zij veel te duur. Zij zijn er puur voor het behartigen van jouw belangen. Neem dus alleen contact met hem op als het echt nodig is en houd de contacten zo kort mogelijk. Waarschijnlijk proberen zij ook om je in zo kort mogelijke tijd uit te leggen wat hun aan het doen zijn. Het is daarom belangrijk dat je goed voorbereid bent, zodat je hun verhaal beter en sneller snapt. Lees daarom deze website goed door. Op deze site kun je immers in jouw tempo gratis informatie verzamelen.


Een keuze maken

Hoe lang een echtscheidingsprocedure duurt en hoeveel het gaat kosten is ook afhankelijk van je eigen keuze. Je kunt bij een scheiding kiezen voor:

• ieder een eigen advocaat

• een gezamenlijke advocaat

• een echtscheidingsbemiddelaar/mediator

• een notaris gespecialiseerd in echtscheidingen

Kies je allebei voor een eigen advocaat, dan kan het lang gaan duren omdat je lijnrecht tegenover elkaar staat. Als je partner al een eigen advocaat heeft ingeschakeld, zul jij ook een eigen advocaat in de arm moeten nemen. Hoe langer het proces duurt, hoe meer het gaat kosten.


Als het je lukt om samen in hoofdlijnen tot afspraken te komen, dan kun je besluiten een gezamenlijke advocaat, mediator of notaris te nemen. De begeleiding is dan beperkt tot enkele gesprekken en de procedure hoeft niet lang te duren.


Hoe lang mediation duurt en hoeveel het gaat kosten is afhankelijk van de zaken die geregeld moeten worden. Gemiddeld is een echtscheidingsbemiddelaar tien tot vijftien uur met een echtscheidingszaak bezig. Het doel van mediation is samen in goed overleg de scheiding regelen.

Kosten van een echtscheiding, scheiden is helaas niet gratis

Vragen?

Stel uw vraag

Beschrijf duidelijk uw situatie en ontvang gratis antwoord op uw vraag.  

»»

Stel uw vraag Echtscheiding en belasting # Financieel