Scheidingen-Rotterdam.nl

Informatie en advies over echtscheidingen  voor Rotterdam en omstreken
Home Home | Divorce in Rotterdam

Als u met een echtscheiding te maken krijgt is het belangrijk dat u zich laat bijstaan door een specialist op echtscheidingsgebied, gezien de gevolgen nog op lange termijn voelbaar zullen zijn is het te adviseren altijd voor een specialist te kiezen die voor u het hoogst haalbare eruit haalt. Dus ga voor kwaliteit  en niet voor kwantiteit! »»

 Als je relatie of huwelijk niet meer goed gaat, ga je de vraag stellen: Scheiden of blijven? Deze keuze is vaak heel moeilijk. Elke relatie kent immers ups en downs. Hoe kan je weten dat het niet meer goed komt? Wat is beter voor jou, je kinderen en je partner? Kan het weer goed komen, en hoe groot is die kans? »»

Hier vind u alle informatie over alles wat met echtscheidingen te maken heeft.

Een echtscheiding mediator is een bemiddelaar die u kan helpen bij een echtscheiding. Een echtscheiding is vaak een erg lastige periode waarbij alle hulp welkom is.  De mediator en/of bemiddelaar kiest geen partij, maar blijft onafhankelijk en neutraal. »»

Een notaris kan u op verschillende manieren van dienst zijn als het gaat om echtscheidingen en uit elkaar gaan. Bij het ontbinden van een samenlevings- contract tot het daadwerkelijk afhandelen van een totale echtscheidingsprocedure door een gespecialiseerde echtscheidingsnotaris. »»

 De kindercoach biedt zowel ouders als kinderen hulp bij praktische vragen, zoals wat er komt kijken bij een verhuizing, het verdelen van de spullen tussen twee huizen en de overstap naar een andere school. Daarnaast helpt de coach vooral ook bij het omgaan met de soms heftige emoties die een scheiding oproept. »»

Bij een echtscheiding moeten in relatief korte tijd een groot aantal financiële en fiscale beslissingen worden genomen. Het advies van een deskundige financieel adviseur is dan meer dan welkom. »»

Echtscheidingsmediator Rotterdam Notaris en echtscheiding Kindercoach en echtscheiding Relatietherapie en echtscheiding Financieel advies en echtscheiding

Notaris en echtscheiding

Met elkaar overleggen en afspraken maken gaat een stuk makkelijker als u geholpen wordt door een deskundige, neutrale persoon die u advies geeft maar ook luistert wat uw wensen zijn. Zo iemand is de notaris. Omdat hij notaris is kan hij de afspraken in een notariële akte vastleggen, en hij kan de scheiding (of het beëindigen van de samenlevingsovereenkomst) afwikkelen.


Einde huwelijk

Voordat bij een scheiding alles rond is, moet er veel geregeld worden. Als u gaat scheiden en u hebt samen minderjarige kinderen bent u verplicht een ouderschapsplan te maken. U maakt ook afspraken over wat er na de scheiding met het huis gebeurt. De verdeling van allerlei bezittingen maar ook pensioen komt aan de orde. Misschien is het nodig om afspraken te maken over partneralimentatie en kinderalimentatie. Deskundig advies over de meest geschikte oplossing, toegespitst op uw situatie, kan dat allemaal veel makkelijker maken.


Samen uit elkaar

Of u nu samenwoont, gehuwd of geregistreerd partner bent, wel of geen kinderen hebt, een notaris die gespecialiseerd is in echtscheidingen kan u helpen bij het regelen van alle praktische, juridische en financiële zaken die bij een scheiding of het beëindigen van een samenwoning komen kijken. Welke bijzondere situatie of bezittingen u ook heeft, deze notaris beschikt over een brede deskundigheid en adviseert u op maat.


De rol van de notaris bij scheiding

Een gespecialiseerde notaris kan ook een adviesrol innemen bij echtparen die gaan scheiden. Hij kan helpen bij het vinden van een nette oplossing, die past bij de situatie en aansluit bij de geldende regels. Hij is opgeleid om mensen die gaan scheiden te begeleiden bij hun juridische en praktische regelingen. Ook kan hij adviseren over de omgang met kinderen. Deze echtscheidingsnotaris helpt u bij het opstellen van een ouderschapsplan en regelt de zakelijke afhandeling van de scheiding, zoals de verdeling van het huis en het aanpassen van de hypotheek. Door alles goed vast te leggen in een convenant worden nieuwe conflicten voorkomen. De echtscheidingsnotaris is ook in de regio Rotterdam beschikbaar.


De rol van de notaris bij beëindiging geregistreerd partnerschap

Als u uw geregistreerd partnerschap wilt beëindigen, stelt de notaris samen met u en uw ex-partner een overeenkomst op. Als u samen minderjarige kinderen heeft, moet u een ouderschapsplan maken. De notaris kan u verder helpen met het maken van afspraken over alimentatie en de verdeling van de boedel (bezittingen en schulden).


De rol van de notaris bij beëindiging samenwoning

Als u niet getrouwd bent en ook geen geregistreerd partnerschap hebt afgesloten kunt u uit elkaar gaan zonder daarvoor een juridische procedure te hoeven volgen. Voor partners die uit elkaar gaan en een samenlevingscontract hebben, regelt de echtscheidingsnotaris het beëindigen van de samenlevingsovereenkomst. Als de ouders samen kinderen hebben legt de notaris de afspraken over de kinderen vast in een ouderschapsplan. Ook worden er afspraken gemaakt over de kinderalimentatie. De notariële akte die hij daarover opstelt heeft executoriale kracht, vergelijkbaar met een vonnis van de rechter.


Gratis eerste gesprek

Als u gaat scheiden of als u uw geregistreerde partnerschap of samenlevingsovereenkomst wilt beëindigen, kunt u terecht bij één van de gespecialiseerde notarissen. Wilt u eerst een oriënterend gesprek? Dat kan. Het eerste half uur van het gesprek is gratis.

Neem nu vrijblijvend contact op met een notaris

Notarissen

Vragen?

Stel uw vraag

Beschrijf duidelijk uw situatie en ontvang gratis antwoord op uw vraag.  

»»

Stel uw vraag Contact met notaris opnemen Home #