Scheidingen-Rotterdam.nl

Informatie en advies over echtscheidingen  voor Rotterdam en omstreken
Home Home | Divorce in Rotterdam

Als u met een echtscheiding te maken krijgt is het belangrijk dat u zich laat bijstaan door een specialist op echtscheidingsgebied, gezien de gevolgen nog op lange termijn voelbaar zullen zijn is het te adviseren altijd voor een specialist te kiezen die voor u het hoogst haalbare eruit haalt. Dus ga voor kwaliteit  en niet voor kwantiteit! »»

 Als je relatie of huwelijk niet meer goed gaat, ga je de vraag stellen: Scheiden of blijven? Deze keuze is vaak heel moeilijk. Elke relatie kent immers ups en downs. Hoe kan je weten dat het niet meer goed komt? Wat is beter voor jou, je kinderen en je partner? Kan het weer goed komen, en hoe groot is die kans? »»

Hier vind u alle informatie over alles wat met echtscheidingen te maken heeft.

Een echtscheiding mediator is een bemiddelaar die u kan helpen bij een echtscheiding. Een echtscheiding is vaak een erg lastige periode waarbij alle hulp welkom is.  De mediator en/of bemiddelaar kiest geen partij, maar blijft onafhankelijk en neutraal. »»

Een notaris kan u op verschillende manieren van dienst zijn als het gaat om echtscheidingen en uit elkaar gaan. Bij het ontbinden van een samenlevings- contract tot het daadwerkelijk afhandelen van een totale echtscheidingsprocedure door een gespecialiseerde echtscheidingsnotaris. »»

 De kindercoach biedt zowel ouders als kinderen hulp bij praktische vragen, zoals wat er komt kijken bij een verhuizing, het verdelen van de spullen tussen twee huizen en de overstap naar een andere school. Daarnaast helpt de coach vooral ook bij het omgaan met de soms heftige emoties die een scheiding oproept. »»

Bij een echtscheiding moeten in relatief korte tijd een groot aantal financiële en fiscale beslissingen worden genomen. Het advies van een deskundige financieel adviseur is dan meer dan welkom. »»

Echtscheidingsmediator Rotterdam Notaris en echtscheiding Kindercoach en echtscheiding Relatietherapie en echtscheiding Financieel advies en echtscheiding

Kinderen

Omgangsregeling kinderen

Omdat je als ouder recht hebt op omgang met je kinderen, moeten jullie een omgangsregeling opstellen. Die regeling komt in het ouderschapsplan te staan.


Wat is een omgangsregeling?

In een omgangsregeling, oftewel bezoekregeling, staan alle afspraken over de omgang met de niet-verzorgende ouder. De verzorgende ouder is de ouder die de meeste zorg- en opvoedingstaken op zich neemt en waar de kinderen de meeste tijd verblijven. Deze omgangsregeling kunnen jullie zelf vormgeven. Jullie moeten zelf afspraken maken over wanneer en hoe vaak de kinderen bij de niet-verzorgende ouder zijn.


Hoe ziet een omgangsregeling er in de praktijk uit?

Hoe jullie bezoekregeling er in de praktijk uit komt te zien, hangt onder andere af van de leeftijd van jullie kinderen. Voor baby's en jonge kinderen is het belangrijk om vaker bij de niet-verzorgende ouder te zijn dan voor oudere kinderen, omdat onderling nog een band moet worden opgebouwd. Vaak wordt er afgesproken dat de kinderen één weekend per veertien dagen, de helft van de feestdagen en de helft van de schoolvakanties bij de niet-verzorgende ouder zijn.

Jullie kunnen er ook voor kiezen de omgangsregeling fiftyfifty te verdelen. Je spreekt dan ook wel van co-ouderschap.


Hoe houd ik mijn partner aan de omgangsregeling?

Een bestaande omgangsregeling is moeilijk aan te passen of te beëindigen. Je zult zwaarwegende argumenten moeten hebben om de rechter te overtuigen. Zo moet bijvoorbeeld je ex-partner zich al lange tijd structureel niet aan de afspraken hebben gehouden.


Als je op korte termijn een besluit van de rechter nodig hebt, zul je een kortgedingprocedure moeten opstarten. Een kortgedingprocedure is een versnelde procedure waarin de rechter een voorlopige uitspraak doet. De rechter kan bijvoorbeeld beslissen dat je kind volgende maand wel mee op vakantie mag met de niet-verzorgende ouder.


Wil je via de rechter de omgangsregeling aanpassen of op korte termijn een beslissing afdwingen? Je hebt dan een gespecialiseerde advocaat nodig die je hierbij helpt.

Omgangsregeling kinderen?.

Vragen?

Stel uw vraag

Beschrijf duidelijk uw situatie en ontvang gratis antwoord op uw vraag.  

»»

Stel uw vraag Echtscheiding uitleggen aan kinderen? # Kinderen