Scheidingen-Rotterdam.nl

Informatie en advies over echtscheidingen  voor Rotterdam en omstreken
Home Home | Divorce in Rotterdam

Als u met een echtscheiding te maken krijgt is het belangrijk dat u zich laat bijstaan door een specialist op echtscheidingsgebied, gezien de gevolgen nog op lange termijn voelbaar zullen zijn is het te adviseren altijd voor een specialist te kiezen die voor u het hoogst haalbare eruit haalt. Dus ga voor kwaliteit  en niet voor kwantiteit! »»

 Als je relatie of huwelijk niet meer goed gaat, ga je de vraag stellen: Scheiden of blijven? Deze keuze is vaak heel moeilijk. Elke relatie kent immers ups en downs. Hoe kan je weten dat het niet meer goed komt? Wat is beter voor jou, je kinderen en je partner? Kan het weer goed komen, en hoe groot is die kans? »»

Hier vind u alle informatie over alles wat met echtscheidingen te maken heeft.

Een echtscheiding mediator is een bemiddelaar die u kan helpen bij een echtscheiding. Een echtscheiding is vaak een erg lastige periode waarbij alle hulp welkom is.  De mediator en/of bemiddelaar kiest geen partij, maar blijft onafhankelijk en neutraal. »»

Een notaris kan u op verschillende manieren van dienst zijn als het gaat om echtscheidingen en uit elkaar gaan. Bij het ontbinden van een samenlevings- contract tot het daadwerkelijk afhandelen van een totale echtscheidingsprocedure door een gespecialiseerde echtscheidingsnotaris. »»

 De kindercoach biedt zowel ouders als kinderen hulp bij praktische vragen, zoals wat er komt kijken bij een verhuizing, het verdelen van de spullen tussen twee huizen en de overstap naar een andere school. Daarnaast helpt de coach vooral ook bij het omgaan met de soms heftige emoties die een scheiding oproept. »»

Bij een echtscheiding moeten in relatief korte tijd een groot aantal financiële en fiscale beslissingen worden genomen. Het advies van een deskundige financieel adviseur is dan meer dan welkom. »»

Echtscheidingsmediator Rotterdam Notaris en echtscheiding Kindercoach en echtscheiding Relatietherapie en echtscheiding Financieel advies en echtscheiding

Relatietherapie en echtscheiding

Ga ik scheiden of niet? Het is een moeilijke beslissing, die je niet zomaar maakt. Vaak wil je zeker weten dat je er alles aan hebt gedaan om jullie huwelijk te redden. Als je nog veel twijfels hebt, kan relatietherapie uitkomst bieden.


Het gevoel is kwijt

Wanneer je verliefd bent, is bijna alles leuk. Hormonen spelen dan een grote rol. Maar hoe langer de relatie duurt, hoe belangrijker het is met elkaar te communiceren. De kans is groot dat je uit elkaar groeit als je dit niet doet. Leer elkaars taal weer te spreken en te begrijpen. Door oefening is het mogelijk weer op elkaar afgestemd te raken.


Ruzies en verschillen van mening

Ruzie maken kan geen kwaad. Het kan juist helpen om niet uitgesproken meningsverschillen boven tafel te krijgen. Er wordt ook wel gezegd “zonder wrijving geen glans”. Tijdens jullie huwelijk kan het voorkomen dat je langs elkaar heen gaat leven. Hevige ruzies waarbij de ander gekwetst wordt zijn niet goed. Bij een liefdesrelatie is een juiste conflicthantering van groot belang. Hier kunnen handvatten voor aangereikt worden. Met relatietherapie kan je bereiken dat je minder hard praat maar elkaar toch beter hoort.


Overspel

Vreemd gaan brengt veel schade toe aan een relatie. Komt het vanuit een gemis? Soms is dat zo, maar zeker niet in alle gevallen. Het is belangrijk dit duidelijk te krijgen. Hoe praat je nu op een goede manier met elkaar over dit soort belangrijke zaken? Tijdens relatietherapie wordt er dieper ingegaan op het verschil in emotionele behoeften tussen mannen en vrouwen en hoe je hier samen mee om kunt gaan.  


Geen zin meer in seks

Er is geen relatie die vlekkeloos verloopt. Zo overkomt elk gezond stel ook dat de seksuele relatie wel eens op een laag pitje staat. Hoe je daarmee omgaat is alles bepalend. Wanneer men zich bijvoorbeeld afgewezen voelt, verdwijnt de spontaniteit en begint men er vaak niet meer aan. Zowel emotioneel, mentaal als lichamelijk vertrouwen zijn de pijlers van je relatie. Groeien deze vormen van vertrouwen weer, dan groeit ook de intimiteit. Daarna pas (weer) je seksuele relatie. Ook bij dit probleem kan relatietherapie je helpen.


Relatietherapie

Hoewel het doel in iedere vorm van relatietherapie hetzelfde is, namelijk het nader tot elkaar brengen van partners ter bevordering van hun relatie, kan de behandelmethode per relatietherapeut sterk verschillen. Dit komt omdat iedere relatietherapeut in essentie een psychotherapeut is die vanuit zijn of haar eigen psychotherapeutische visie werkt. Neem via onderstaande link vrijblijvend contact op met een relatietherapeut in de regio Rotterdam.


Neem nu vrijblijvend contact op met een relatietherapeut

Relatietherapeuten

Vragen?

Stel uw vraag

Beschrijf duidelijk uw situatie en ontvang gratis antwoord op uw vraag.  

»»

Stel uw vraag # Contact met relatietherapeut opnemen Home