Scheidingen-Rotterdam.nl

Informatie en advies over echtscheidingen  voor Rotterdam en omstreken
Home Home | Divorce in Rotterdam

Als u met een echtscheiding te maken krijgt is het belangrijk dat u zich laat bijstaan door een specialist op echtscheidingsgebied, gezien de gevolgen nog op lange termijn voelbaar zullen zijn is het te adviseren altijd voor een specialist te kiezen die voor u het hoogst haalbare eruit haalt. Dus ga voor kwaliteit  en niet voor kwantiteit!

Relatietherapie, wel of niet uit elkaar?

Scheiden of niet?

Als het lange tijd niet goed gaat in je relatie, komt er een moment waarop je over scheiden na gaat denken. Die beslissing nemen mensen meestal niet lichtvaardig. Uit een onlangs gehouden poll bleek dat bijna 40% van de ruim elfhonderd respondenten daar langer dan drie jaar over nadacht. Wanneer weet je nu echt wanneer het tijd is om te gaan?


Die vraag is niet zo simpel te beantwoorden? 'Je kunt best werken aan je relatie, maar er moet wel motivatie zijn om dat te doen. Wanneer een relatie langere tijd niet meer liefdevol is, als er weinig gevoel van warmte is, een gebrek aan vertrouwen, respect en commitment, dan is het fundament van de relatie afgebrokkeld. Het is niet gemakkelijk om dat op te lossen. Als er geen liefde meer is, is relatietherapie meestal zinloos.'


Conflicten

Heftige conflicten zijn niet het grootste probleem binnen een relatie en ze hoeven ook geen reden te zijn om te scheiden. De vraag is of je die conflicten nog op kunt lossen. Als het niet lukt om de zaak vlot te trekken, maar er is wel liefde voor elkaar, dan kan therapie uitkomst bieden. Ook als mensen elkaar de tent uitvechten. Zolang het fundament nog maar aanwezig is.


Veel gestelde vragen

Hoofdonderwerpen

Echtscheiding informatie

Neurotische partners

Therapie heeft pas kans van slagen als beide partners goed gemotiveerd zijn, nog van elkaar houden en bereid zijn aan zichzelf te werken. 'En er moeten niet al te rigide patronen zijn, want die zijn moeilijk te veranderen. Veel mensen hebben last van een neurotische partnerkeuze zoals we dat noemen. Als je bijvoorbeeld een vader had die je niet zag staan, kies je een partner die je niet ziet staan. Zoiets gaat een poosje goed, maar uiteindelijk wringt het altijd. Dan wordt het spannend of mensen in staat zijn hun ongeschreven contract te herzien.'


Belangenafweging

De beslissing om al dan niet te scheiden is een belangenafweging. Er zitten voors en tegens aan scheiden. Er zijn kinderen, of mensen zitten financieel aan elkaar gebakken, soms zelfs zodanig dat scheiden helemaal geen optie is. Wat van belang is, is dat je geen overhaaste beslissing neemt. Neem eens wat afstand, geef het de tijd of kies voor een proefscheiding. En blijf goed in gesprek met jezelf over wat écht belangrijk voor je is; je normen, je waarden, of je wel leeft zoals je wilt leven, of je jezelf voldoende kunt ontplooien, of je genoeg armslag hebt in je huwelijk.'


Langdurig proces

Dat mensen er lang over doen om te beslissen of ze willen scheiden of niet, is niet verwonderlijk. Veel mensen nemen die beslissing pas als ze op het punt zijn aangekomen dat ze echt niet verder kunnen. En dat kan een langdurig proces zijn, want mensen gooien niet zomaar hun huwelijk overboord. Vaak is sprake van een langzame verwijdering.


Tip

Weet je echt niet wat je moet doen, neem dan iemand in vertrouwen. Denken en praten leidt voor jezelf tot openheid en dat is goed. Maar zoek een vertrouwensfiguur uit en bespreek je problemen niet met je hele kennissen- of familiekring. Het laatste dat je nodig hebt, is dat iedereen zich er mee gaat bemoeien. Vooral vrouwen hebben er een handje van om alles met iedereen te bespreken, maar daar raak je alleen maar van in de war.


Het gevoel is kwijt

Wanneer je verliefd bent, is bijna alles leuk. Hormonen spelen dan een grote rol. Maar hoe langer de relatie duurt, hoe belangrijker het is met elkaar te communiceren. De kans is groot dat je uit elkaar groeit als je dit niet doet. Leer elkaars taal weer te spreken en te begrijpen. Door oefening is het mogelijk weer op elkaar afgestemd te raken. Let op, communicatie verloopt niet één richting.


Ruzies en verschillen van mening

Ruzie maken kan geen kwaad. Het kan juist helpen om niet uitgesproken meningsverschillen boven tafel te krijgen. Er wordt ook wel gezegd “zonder wrijving geen glans”. Tijdens jullie huwelijk kan het voorkomen dat je langs elkaar heen gaat leven. Hevige ruzies waarbij de ander gekwetst wordt zijn niet goed. Bij een liefdesrelatie is een juiste conflicthantering van groot belang. Hier kunnen handvatten voor aangereikt worden. Met relatietherapie kan je bereiken dat je minder hard praat maar elkaar toch beter hoort.


Ga ik scheiden of niet? Het is een moeilijke beslissing, die je niet zomaar maakt. Vaak wil je zeker weten dat je er alles aan hebt gedaan om jullie huwelijk te redden. Als je nog veel twijfels hebt, kan relatietherapie uitkomst bieden. Als je relatie of huwelijk niet meer goed gaat, ga je de vraag stellen: Scheiden of blijven? Deze keuze is vaak heel moeilijk. Elke relatie kent immers ups en downs. Hoe kan je weten dat het niet meer goed komt? Wat is beter voor jou, je kinderen en je partner? Kan het weer goed komen, en hoe groot is die kans?

Hier vind u alle informatie over alles wat met echtscheidingen te maken heeft.

Een echtscheiding mediator is een bemiddelaar die u kan helpen bij een echtscheiding. Een echtscheiding is vaak een erg lastige periode waarbij alle hulp welkom is.  De mediator en/of bemiddelaar kiest geen partij, maar blijft onafhankelijk en neutraal.

Een notaris kan u op verschillende manieren van dienst zijn als het gaat om echtscheidingen en uit elkaar gaan. Bij het ontbinden van een samenlevings- contract tot het daadwerkelijk afhandelen van een totale echtscheidingsprocedure door een gespecialiseerde echtscheidingsnotaris.

 De kindercoach biedt zowel ouders als kinderen hulp bij praktische vragen, zoals wat er komt kijken bij een verhuizing, het verdelen van de spullen tussen twee huizen en de overstap naar een andere school. Daarnaast helpt de coach vooral ook bij het omgaan met de soms heftige emoties die een scheiding oproept.

Bij een echtscheiding moeten in relatief korte tijd een groot aantal financiële en fiscale beslissingen worden genomen. Het advies van een deskundige financieel adviseur is dan meer dan welkom.

Echtscheidingsmediator Rotterdam Notaris en echtscheiding Kindercoach en echtscheiding Relatietherapie en echtscheiding Financieel advies en echtscheiding

Vragen?

Stel uw vraag

Beschrijf duidelijk uw situatie en ontvang gratis antwoord op uw vraag.  

Samenlevingscontract beeindigen/ontbinden? # Relatietherapie, wel of niet uit elkaar?