Scheidingen-Rotterdam.nl

Informatie en advies over echtscheidingen  voor Rotterdam en omstreken
Home Home | Divorce in Rotterdam

Als u met een echtscheiding te maken krijgt is het belangrijk dat u zich laat bijstaan door een specialist op echtscheidingsgebied, gezien de gevolgen nog op lange termijn voelbaar zullen zijn is het te adviseren altijd voor een specialist te kiezen die voor u het hoogst haalbare eruit haalt. Dus ga voor kwaliteit  en niet voor kwantiteit! »»

 Als je relatie of huwelijk niet meer goed gaat, ga je de vraag stellen: Scheiden of blijven? Deze keuze is vaak heel moeilijk. Elke relatie kent immers ups en downs. Hoe kan je weten dat het niet meer goed komt? Wat is beter voor jou, je kinderen en je partner? Kan het weer goed komen, en hoe groot is die kans? »»

Hier vind u alle informatie over alles wat met echtscheidingen te maken heeft.

Een echtscheiding mediator is een bemiddelaar die u kan helpen bij een echtscheiding. Een echtscheiding is vaak een erg lastige periode waarbij alle hulp welkom is.  De mediator en/of bemiddelaar kiest geen partij, maar blijft onafhankelijk en neutraal. »»

Een notaris kan u op verschillende manieren van dienst zijn als het gaat om echtscheidingen en uit elkaar gaan. Bij het ontbinden van een samenlevings- contract tot het daadwerkelijk afhandelen van een totale echtscheidingsprocedure door een gespecialiseerde echtscheidingsnotaris. »»

 De kindercoach biedt zowel ouders als kinderen hulp bij praktische vragen, zoals wat er komt kijken bij een verhuizing, het verdelen van de spullen tussen twee huizen en de overstap naar een andere school. Daarnaast helpt de coach vooral ook bij het omgaan met de soms heftige emoties die een scheiding oproept. »»

Bij een echtscheiding moeten in relatief korte tijd een groot aantal financiële en fiscale beslissingen worden genomen. Het advies van een deskundige financieel adviseur is dan meer dan welkom. »»

Echtscheidingsmediator Rotterdam Notaris en echtscheiding Kindercoach en echtscheiding Relatietherapie en echtscheiding Financieel advies en echtscheiding

Alimentatie

Partneralimentatie en kinderalimentatie bij samenwoners

Nu jullie een streep onder jullie relatie hebben gezet, kom je misschien in aanmerking voor alimentatie.

Als je alimentatie ontvangt kan dit gevolgen hebben voor de belasting en bij een bijstandsuitkering!


Partneralimentatie

Wettelijk gezien heb je geen recht op partneralimentatie. Tenzij jullie in het samenlevingscontract hebben afgesproken, dat bij het einde van de relatie een alimentatieregeling geldt voor de partner die behoeftig is.


Je recht op partneralimentatie vervalt als de omstandigheden van je ex of van jou zo veranderen, dat de regeling niet meer redelijk is. Dat is bijvoorbeeld het geval als jij of je ex-partner werkloos wordt. In zo'n geval wijzig je de alimentatieregeling, uiteraard in overleg. Komen jullie er niet uit, ondanks de hulp van een bemiddelaar? Stap dan naar de rechter.


Kinderalimentatie

Als de kinderen na jullie breuk bij één van jullie beiden wonen, is de niet-verzorgende ouder verplicht kinderalimentatie te betalen. De kinderalimentatie is bedoeld als bijdrage in de kosten van het levensonderhoud en de opvoeding van de kinderen.


Overlijdensrisicoverzekering

Het is verstandig een overlijdensrisicoverzekering op het leven van je ex af te sluiten. Zorg ervoor dat jij en de kinderen als begunstigden staan vermeld op de polis. Hiermee stel je de partneralimentatie en kinderalimentatie veilig. Want als je ex overlijdt, krijg jij een maandelijkse uitkering of een bedrag ineens.


Gaat de overlijdensrisicoverzekering over tot uitkering? De Belastingdienst bepaalt hoeveel erfbelasting, voorheen successierechten, je moet betalen. Gelukkig kun je ervoor zorgen dat de fiscus geen belasting heft. De truc is dat jij als begunstigde de premie van de verzekering betaalt. De uitkering valt dan niet onder de successierechten, omdat er niets aan het vermogen van je ex is onttrokken. Je hebt immers zelf de premie betaald!


Samenwoners en alimentatie?.

Vragen?

Stel uw vraag

Beschrijf duidelijk uw situatie en ontvang gratis antwoord op uw vraag.  

»»

Stel uw vraag Hypotheek en alimentatie? # Alimentatie