Scheidingen-Rotterdam.nl

Informatie en advies over echtscheidingen  voor Rotterdam en omstreken
Home Home | Divorce in Rotterdam

Als u met een echtscheiding te maken krijgt is het belangrijk dat u zich laat bijstaan door een specialist op echtscheidingsgebied, gezien de gevolgen nog op lange termijn voelbaar zullen zijn is het te adviseren altijd voor een specialist te kiezen die voor u het hoogst haalbare eruit haalt. Dus ga voor kwaliteit  en niet voor kwantiteit! »»

 Als je relatie of huwelijk niet meer goed gaat, ga je de vraag stellen: Scheiden of blijven? Deze keuze is vaak heel moeilijk. Elke relatie kent immers ups en downs. Hoe kan je weten dat het niet meer goed komt? Wat is beter voor jou, je kinderen en je partner? Kan het weer goed komen, en hoe groot is die kans? »»

Hier vind u alle informatie over alles wat met echtscheidingen te maken heeft.

Een echtscheiding mediator is een bemiddelaar die u kan helpen bij een echtscheiding. Een echtscheiding is vaak een erg lastige periode waarbij alle hulp welkom is.  De mediator en/of bemiddelaar kiest geen partij, maar blijft onafhankelijk en neutraal. »»

Een notaris kan u op verschillende manieren van dienst zijn als het gaat om echtscheidingen en uit elkaar gaan. Bij het ontbinden van een samenlevings- contract tot het daadwerkelijk afhandelen van een totale echtscheidingsprocedure door een gespecialiseerde echtscheidingsnotaris. »»

 De kindercoach biedt zowel ouders als kinderen hulp bij praktische vragen, zoals wat er komt kijken bij een verhuizing, het verdelen van de spullen tussen twee huizen en de overstap naar een andere school. Daarnaast helpt de coach vooral ook bij het omgaan met de soms heftige emoties die een scheiding oproept. »»

Bij een echtscheiding moeten in relatief korte tijd een groot aantal financiële en fiscale beslissingen worden genomen. Het advies van een deskundige financieel adviseur is dan meer dan welkom. »»

Echtscheidingsmediator Rotterdam Notaris en echtscheiding Kindercoach en echtscheiding Relatietherapie en echtscheiding

Scheidingsprocedure

Hoe je de scheiding het beste kan regelen hangt van veel dingen af. Zijn jullie het eens over de scheiding? Kunnen jullie samen rustig overleggen over de dingen die geregeld moeten worden? Hebben jullie dezelfde ideeën over hoe je de dingen wilt regelen, zoals wie waar gaat wonen en hoe het met de kinderen zal gaan? Dan kan je het beste samen een adviseur kiezen.


Als overleg met je partner moeilijk is

Je kan dan drie kanten op.

• Ieder naar een eigen advocaat. Je overlegt dan met je eigen advocaat over jouw wensen. Je advocaat probeert die voor je te regelen. Daar is dan wel medewerking voor nodig van de ander en diens advocaat. En die wil het misschien juist anders regelen. Dat kan het begin zijn van een heel lange periode van touwtrekken, brieven over en weer en procederen.


• Samen naar een scheidingsmediator. We hebben het dan over een advocaat-mediator. Die is dan adviseur van jullie beiden samen. De mediator heeft zich erin gespecialiseerd om het overleg tussen de partners over de scheiding in goede banen te leiden en te bereiken dat afspraken worden gemaakt waar beiden achter staan.


• Kiezen voor “collaborative divorce”. Dat houdt in dat je ieder een eigen advocaat hebt, die samen met jou probeert met de ander en zijn advocaat het eens te worden. Je zit dan met z’n vieren aan tafel naar oplossingen te  zoeken die jullie allebei redelijk vinden. Maar lukt dat niet, dan trekt de advocaat zich terug en heb je een andere advocaat nodig om er op een andere manier uit te komen.


Als je het samen eens bent

Als je het samen wel grotendeels eens bent, kan je samen het beste naar een advocaat-mediator of een echtscheidingsnotaris. Die legt dan in overleg met jullie alles vast in een  echtscheidingsconvenant en een ouderschapsplan (als je kinderen hebt) en zorgt voor de verdere formaliteiten.


Afspraken maken

Over sommige dingen zul je het misschien vrij makkelijk eens worden. Bijvoorbeeld wie er in het huis blijft wonen, of dat het huis verkocht moet worden en de hypotheek afgelost, als er voldoende opbrengst is. Of hoe je het het beste kan regelen voor de kinderen. Het is een groot voordeel als je het onderling eens bent, want het bespaart je moeizame discussies en strijd. Wel is het nuttig aan een deskundige adviseur (gespecialiseerde advocaat  of notaris, te vinden op deze site) voor te leggen hoe jullie het willen doen. Die kan dan zo nodig wijzen op dingen waar je misschien niet aan gedacht hebt of helpen bij dingen die je niet weet. Ook kan die zorgen voor een goede uitvoering.


Alimentatie

Er zijn ook onderwerpen waar je bijna geen goede afspraken over kan maken zonder hulp van een deskundige adviseur. Alimentatie is er zo een. Behalve misschien als je allebei een baan hebt, er geen kinderen zijn en je eigenlijk niets van de ander nodig hebt. Maar meestal is het toch wel nuttig om met hulp van de advocaat of notaris een aantal mogelijkheden door te rekenen, de fiscale gevolgen uit te zoeken en te kijken waar je dan uitkomt. Er zijn richtlijnen voor alimentatie. Je kan ervoor kiezen die te volgen. Maar dat hoeft niet. En je kan het ook eerst volgens de richtlijnen laten uitrekenen en het daarna toch anders doen.

Scheiden, hoe regel je dat?.

Vragen?

Stel uw vraag

Beschrijf duidelijk uw situatie en ontvang gratis antwoord op uw vraag.  

»»

Stel uw vraag Hoe lang duurt een echtscheiding regelen? # Scheidingsprocedure