Scheidingen-Rotterdam.nl

Informatie en advies over echtscheidingen  voor Rotterdam en omstreken
Home Home | Divorce in Rotterdam

Als u met een echtscheiding te maken krijgt is het belangrijk dat u zich laat bijstaan door een specialist op echtscheidingsgebied, gezien de gevolgen nog op lange termijn voelbaar zullen zijn is het te adviseren altijd voor een specialist te kiezen die voor u het hoogst haalbare eruit haalt. Dus ga voor kwaliteit  en niet voor kwantiteit! »»

 Als je relatie of huwelijk niet meer goed gaat, ga je de vraag stellen: Scheiden of blijven? Deze keuze is vaak heel moeilijk. Elke relatie kent immers ups en downs. Hoe kan je weten dat het niet meer goed komt? Wat is beter voor jou, je kinderen en je partner? Kan het weer goed komen, en hoe groot is die kans? »»

Hier vind u alle informatie over alles wat met echtscheidingen te maken heeft.

Een echtscheiding mediator is een bemiddelaar die u kan helpen bij een echtscheiding. Een echtscheiding is vaak een erg lastige periode waarbij alle hulp welkom is.  De mediator en/of bemiddelaar kiest geen partij, maar blijft onafhankelijk en neutraal. »»

Een notaris kan u op verschillende manieren van dienst zijn als het gaat om echtscheidingen en uit elkaar gaan. Bij het ontbinden van een samenlevings- contract tot het daadwerkelijk afhandelen van een totale echtscheidingsprocedure door een gespecialiseerde echtscheidingsnotaris. »»

 De kindercoach biedt zowel ouders als kinderen hulp bij praktische vragen, zoals wat er komt kijken bij een verhuizing, het verdelen van de spullen tussen twee huizen en de overstap naar een andere school. Daarnaast helpt de coach vooral ook bij het omgaan met de soms heftige emoties die een scheiding oproept. »»

Bij een echtscheiding moeten in relatief korte tijd een groot aantal financiële en fiscale beslissingen worden genomen. Het advies van een deskundige financieel adviseur is dan meer dan welkom. »»

Echtscheidingsmediator Rotterdam Notaris en echtscheiding Kindercoach en echtscheiding Relatietherapie en echtscheiding Financieel advies en echtscheiding

Vermogen en schulden

Vermogensverdeling

Wanneer je gaat scheiden, zullen jullie het vermogen moeten verdelen. De wijze waarop jullie getrouwd zijn bepaald hoe jullie het vermogen moeten gaan verdelen. Een financieel specialist kan jullie helpen bij de verdeling van jullie vermogen.


Vermogen bij gemeenschap van goederen

Als je in gemeenschap van goederen getrouwd bent, is al het vermogen gezamenlijk vermogen, zoals de woning, verzekeringspolissen en de inboedel. Het vermogen kan vaak niet letterlijk door de helft gedeeld worden. Daarom moet het vermogen in 'redelijkheid en billijkheid' verdeeld worden. Een andere methode is je ex-partner uitkopen, waardoor de helft van het vermogen afgekocht wordt.


Vermogen bij huwelijkse voorwaarden

Ben je op huwelijkse voorwaarden getrouwd? Dan hebben jullie destijds voorwaarden opgesteld voor jullie vermogen. Jaarlijks moet er dan een verrekening plaatsvinden, waardoor ieder jaar het gezamenlijk opgebouwde vermogen verdeeld wordt. Vaak blijkt echter dat deze verrekeningen niet hebben plaatsgevonden na een jarenlang huwelijk. Hierdoor wordt het verdelen van het vermogen alsnog een moeilijke klus.


Uitzonderingen vermogensverdeling

Er geldt een aantal uitzonderingen op de huwelijksgemeenschap.

Zo valt onderstaand vermogen niet onder het gemeenschappelijk bezit:

• goederen die geschonken zijn met een uitsluitingsclausule

• het verzorgingsvruchtgebruik (recht om gebruik te maken van goederen die aan een ander toebehoren)

• verknochte goederen/schulden

• rechten op ouderdoms- en nabestaandenpensioen


Een persoonlijke studieschuld of een erfenis van je oma die zij alleen jou heeft nagelaten, horen niet bij het gezamenlijke vermogen en worden daarom niet in de vermogensverdeling meegenomen.


Hulp bij verdelen van vermogen

Jullie kunnen zelfstandig het vermogen verdelen door onderling afspraken te maken en deze vast te leggen. Je kunt je voorstellen dat dat een moeilijke klus is. Welk vermogen is gemeenschappelijk bezit? Wie bepaalt wat verknochte goederen zijn? Wat moeten we doen als we het niet eens worden?

Vermogen, hoe gaan we vermogen verdelen?

Vragen?

Stel uw vraag

Beschrijf duidelijk uw situatie en ontvang gratis antwoord op uw vraag.  

»»

Stel uw vraag # Vermogen