Scheidingen-Rotterdam.nl

Informatie en advies over echtscheidingen  voor Rotterdam en omstreken
Home Home | Divorce in Rotterdam

Als u met een echtscheiding te maken krijgt is het belangrijk dat u zich laat bijstaan door een specialist op echtscheidingsgebied, gezien de gevolgen nog op lange termijn voelbaar zullen zijn is het te adviseren altijd voor een specialist te kiezen die voor u het hoogst haalbare eruit haalt. Dus ga voor kwaliteit  en niet voor kwantiteit! »»

 Als je relatie of huwelijk niet meer goed gaat, ga je de vraag stellen: Scheiden of blijven? Deze keuze is vaak heel moeilijk. Elke relatie kent immers ups en downs. Hoe kan je weten dat het niet meer goed komt? Wat is beter voor jou, je kinderen en je partner? Kan het weer goed komen, en hoe groot is die kans? »»

Hier vind u alle informatie over alles wat met echtscheidingen te maken heeft.

Een echtscheiding mediator is een bemiddelaar die u kan helpen bij een echtscheiding. Een echtscheiding is vaak een erg lastige periode waarbij alle hulp welkom is.  De mediator en/of bemiddelaar kiest geen partij, maar blijft onafhankelijk en neutraal. »»

Een notaris kan u op verschillende manieren van dienst zijn als het gaat om echtscheidingen en uit elkaar gaan. Bij het ontbinden van een samenlevings- contract tot het daadwerkelijk afhandelen van een totale echtscheidingsprocedure door een gespecialiseerde echtscheidingsnotaris. »»

 De kindercoach biedt zowel ouders als kinderen hulp bij praktische vragen, zoals wat er komt kijken bij een verhuizing, het verdelen van de spullen tussen twee huizen en de overstap naar een andere school. Daarnaast helpt de coach vooral ook bij het omgaan met de soms heftige emoties die een scheiding oproept. »»

Bij een echtscheiding moeten in relatief korte tijd een groot aantal financiële en fiscale beslissingen worden genomen. Het advies van een deskundige financieel adviseur is dan meer dan welkom. »»

Echtscheidingsmediator Rotterdam Notaris en echtscheiding Kindercoach en echtscheiding Relatietherapie en echtscheiding Financieel advies en echtscheiding

Alimentatie

Partneralimentatie

Partneralimentatie is een bijdrage in het levensonderhoud. Deze plicht ontstaat als de inkomens tijdens het huwelijk behoorlijk verschillen. U bent vrij met uw ex afspraken te maken over alimentatie en deze vast te leggen in het echtscheidingsconvenant. Komt u er niet uit, dan is het raadzaam u bij te laten staan door een juridisch adviseur.


De rechter hanteert bij de bepaling van de alimentatie de volgende uitgangspunten:

• behoefte: bij welk bedrag blijft de levensstandaard van de ex-partner en eventuele kinderen gelijk;

• verdiencapaciteit: het verdienen van eigen inkomen of de mogelijkheid daartoe;

• draagkracht; hoeveel kan er maximaal aan alimentatie betaald worden.

Een draagkrachtberekening wijst uit of de alimentatieplichtige aan de alimentatiebehoefte van de ex-partner en eventuele kinderen kan voldoen. Er kan nooit meer alimentatie worden betaald dan de draagkracht toestaat. In geval van kinderalimentatie gaat deze voor partneralimentatie.


Duur alimentatieplicht

De maximale termijn voor partneralimentatie bedraagt 12 jaar. Duurde uw huwelijk vijf jaar of korter en zijn er geen minderjarige kinderen bij betrokken? Dan is de termijn gelijk aan de duur van het huwelijk. Bij scheidingen uitgesproken voor 1 juli 1994, geldt nog een maximale termijn van 15 jaar. Er zijn situaties waarin eerder sprake is van de beëindiging van de alimentatieplicht.


Bij ontbinding van een geregistreerd partnerschap moet u duidelijk afspreken wanneer de alimentatieplicht eindigt. Vaak is dit vooraf al opgenomen in de akte. De wettelijke termijnen gelden alleen bij ontbinding van huwelijken.


Verlenging alimentatie

U kunt de rechter verzoeken de partneralimentatie te verlengen. Het is van groot belang dat u dit verzoek indient binnen 3 maanden na het verstrijken van het recht op alimentatie. Als u bijvoorbeeld tot 1 juli recht hebt op partneralimentatie, moet u uw verzoek uiterlijk op 30 september indienen. De rechter kent uw verzoek alleen toe als stopzetting van de alimentatie bijzonder onredelijk is.


Geen zekerheid

Realiseert u zich goed dat u geen zekerheid heeft over de hoogte en maximale termijnen van de alimentatie, want bepaalde omstandigheden kunnen aanleiding zijn voor een alimentatie wijziging. Deze wijziging dient door een beschikking van de rechtbank vastgesteld te worden, hiervoor heeft u een juridisch adviseur nodig. Komt u er samen uit? Dan dient de alimentatie wijziging alsnog via een notaris vastgelegd te worden.


Elke verandering bij u of uw ex-partner is mogelijk van invloed op de alimentatie. Aarzel niet en laat via een draagkrachtberekening berekenen hoeveel alimentatie betaald kan worden. Zo verkrijgt u snel duidelijkheid over uw situatie.

Wat is partneralimentatie?.

Vragen?

Stel uw vraag

Beschrijf duidelijk uw situatie en ontvang gratis antwoord op uw vraag.  

»»

Stel uw vraag Hoe lang moet ik alimentatie betalen? # Alimentatie